Τριήμερο εκδηλώσεων από το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

Print

 

Τριήμερο εκδηλώσεων διοργανώνει το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης, από 9 έως 11 Μάϊου στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, παράλληλα με τους 8ουςΠαλλεσβιακούς Μαθητικούς Αγώνες Μουσικής.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων το κοινό της Μυτιλήνης θα έχει την ευκαιρία να χειροκροτήσει τόσο τους διαγωνιζόμενους μαθητές όσο και τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου, αλλά και να ενημερωθεί για τις δράσεις του σχολείου, αφού μέχρι και τις 31 Μαΐου διανύουμε την περίοδο αιτήσεων για την Α’ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου κατά το σχολικό έτος 2018-2019 (Πληροφορίες στη γραμματεία του Μουσικού Σχολείου, τηλ. 2251025797).

Πιο αναλυτικά, το πρωί της Τετάρτης 9 Μαΐου (09:00-12:15) μαθητές Δημοτικών Σχολείων από όλη τη Λέσβο θα διαγωνιστούν στο βιολί, το κλαρινέτο, το φλάουτο, το μπουζούκι, τον τζουρά, το σαντούρι, το τουμπερλέκι και το τραγούδι, για να ακολουθήσουν στις 12:30 τα διαγωνιζόμενα οργανικά σύνολα. Το απόγευμα της ίδιας μέρας (20:00) τα μέλη της Θεατρικής Ομάδας του Μουσικού Σχολείου θα παρουσιάσουν σκηνές από το «Όνειρο θερινής νύχτας»του Σαίξπηρ.

Το πρωί της Πέμπτης 10 Μαΐου (08:30-12:50), σειρά έχουν να εμφανιστούν οι μαθητές που διαγωνίζονται στο πιάνο, την κιθάρα, το αρμόνιο και τα τύμπανα, ενώ το διαγωνιστικό μέρος των Αγώνων ολοκληρώνεται (13:00) με τα φωνητικά σύνολα των σχολείων. Στις 19:30 ακολουθεί η Τελετή Λήξης των Αγώνων και η απονομή των βραβείων στους μαθητές που διακρίθηκαν. Στην τελετή συμμετέχει σύνολο αποτελούμενο από μαθητές της Κλασικής Ορχήστρας, του Συνόλου Μπουζουκιών και της Ευρωπαϊκής Χορωδίας του Μουσικού Σχολείου, το οποίο θα παρουσιάσει μέρος του προγράμματος της συναυλίας που πρόσφατα έδωσε στην πόλη Demminτης Γερμανίας.

Οι εκδηλώσεις του τριημέρου ολοκληρώνονται την Παρασκευή 11 Μαΐου και ώρα 20:00 με συναυλία των υπόλοιπων συνόλων του Μουσικού Σχολείου. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι τις δύο επόμενες Κυριακές (13 και 20 Μαίου) και ώρα 11:00 το πρωί, διοργανώνονται συναυλίες στο χώρο του σχολείου με μαθητές που θα παρουσιάσουν τη δουλειά που γίνεται στα ατομικά μαθήματα των οργάνων.

 

Πατώντας στο εικονίδιο Playlist iconμπορείτε να δείτε την playlist της εκδήλωσης και να μεταβείτε στο video που επιθυμείτε.

Επιμέλεια video Μαμουλέλλης Στρατής