8οι ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟΙ ΜΑΘΗΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Tο Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης, ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Επάνω Σκάλα», ο «Σύλλογος Φίλων Μουσικής Μυτιλήνης»  και ο  Σύλλογος  Γονέων και  Κηδεμόνων  του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης  υπό την αιγίδα του Δήμου Λέσβου διοργανώνουν τους 8ους  Παλλεσβιακούς Μαθητικούς Αγώνες Μουσικής, σε Ατομικό Μουσικό Όργανο,  Ατομικό Τραγούδι και στα Μουσικά Σύνολα Σχολείου  (χορωδία ή ορχήστρα).

 

 

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι μαθητές της Δ΄(τετάρτης), Ε΄(πέμπτης) ή Στ΄(έκτης) Δημοτικού  και μπορούν να λάβουν μέρος  με ένα μουσικό κομμάτι ελεύθερης και δικιάς τους επιλογής σε μια ή περισσότερες κατηγορίες. Τα έξοδα μετακίνησης θα επιβαρύνουν τους συμμετέχοντες.

Οι αιτήσεις συμμετοχής (Ατομικό Μουσικό ΌργανοΑτομικό ΤραγούδιΜουσικά Σύνολα Σχολείου) υπάρχουν στην ιστοσελίδα  http://lyk-mous-mytil.les.sch.gr

και θα στέλνονται με email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. από τους κηδεμόνες των υποψηφίων το αργότερο μέχρι 20 Απριλίου 2018.

Το email επιβεβαίωσης της συμμετοχής σας θα σας αποσταλεί εντός 24 ωρών διαφορετικά επικοινωνήστε  τηλεφωνικά μαζί μας.

 

 (Μετά την παρέλευση της ανωτέρω προθεσμίας, οι αιτήσεις δεν θα γίνονται δεκτές.)

 

Οι Αγώνες θα διεξαχθούν στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 9 και 10 Μαϊου 2018.

(Το πρόγραμμα των αγώνων θα ανακοινωθεί μετά το πέρας της τελικής ημερομηνίας των αιτήσεων.)

Η τελετή λήξης και η απονομή των βραβείων θα γίνει Πέμπτη 10 Μαϊου 2018, στις 19:30 στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης με τη συμμετοχή των βραβευθέντων μαθητών και Μουσικών Συνόλων του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης.

 

Για τους διακριθέντες προβλέπονται τα παρακάτω βραβεία:

  1. Βραβείο, τιμητικό Δίπλωμα, ειδικό έπαθλο
  2. Ειδική διάκριση, τιμητικό Δίπλωμα
  3. Έπαινος, τιμητικό Δίπλωμα

  

Απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων σε όλους τους μαθητές.

  

Σας παρακαλούμε για την σωστή διεξαγωγή των αγώνων, να διαβάσετε προσεκτικά τις παρακάτω διευκρινήσεις:

  

ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: Την πενταμελή Κριτική Επιτροπή που ορίζεται με ευθύνη της Οργανωτικής επιτροπής, συγκροτούν μουσικοί με διαφορετικές ειδικότητες, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις διαφορετικές συμμετοχές που επιλέγουν οι μαθητές, με κατοχυρωμένες γνώσεις στο αντικείμενό τους, με πτυχίο, δίπλωμα, ακόμα και μεταπτυχιακούς τίτλους και φυσικά με την έξωθεν καλή μαρτυρία για το ήθος τους, την αμεροληψία, την αντικειμενικότητα, την παιδαγωγική τους ευαισθησία και κυρίως, την αγάπη τους για τα παιδιά.

Οι κριτική Επιτροπή θα λάβει υπόψη τα παρακάτω:

  • Γενική εικόνα
  • Ομαδικότητα (ισορροπία στο σύνολο)
  • Συγχρονισμός
  • Ερμηνεία (Μουσικότητα, ύφος, χαρακτήρας)
  • Έκφραση (ποικιλία στα σημεία δυναμικής, στη χροιά, φράσεις).
  • Πρωτοτυπία
  • Δημιουργικότητα
  • Τεχνική (ρυθμική ακρίβεια, ορθότητα στον τόνο, στην άρθρωση , στην ποιότητα του ήχου).
  • Βαθμός δυσκολίας.
  • Επιλογή ρεπερτορίου.
  • Αυθεντικότητα.

 

Η προσκόμιση του μουσικού κειμένου (παρτιτούρας) των διαγωνιζόμενων μαθητών, δεν είναι απαραίτητη, εκτός εάν αυτό ζητηθεί από την κριτική Επιτροπή για περιπτώσεις άγνωστων μουσικών έργων.

Οι καθηγητές των διαγωνιζομένων επιτρέπεται να συνοδεύσουν τους μαθητές τους με μουσικό όργανο ή τραγούδι σε χαμηλή ένταση.

Επιτρέπεται στο ατομικό τραγούδι και στη χορωδία, η χρήση CD με μουσική χωρίς λόγια, αρκεί να δοθεί στην επιτροπή εγκαίρως (20 λεπτά πριν αρχίσει ο αγώνας σε αυτήν την κατηγορία). Στο cd να αναγράφεται το όνομα του διαγωνιζομένου και ο αριθμός του τραγουδιού.

Στα Μουσικά Σύνολα (χορωδία, ορχήστρα) επιτρέπεται η σύμπραξη σχολείων αρκεί στην αίτηση να ορίζεται ένα σχολείο ως κύριο.

 Ένσταση για οποιοδήποτε θέμα επιτρέπεται μόνο πριν την έναρξη του αγώνα. Για την ορθότητα της ένστασης θα αποφασίσει η οργανωτική και η κριτική Επιτροπή των Αγώνων. Οι αποφάσεις της κριτικής Επιτροπής είναι τελεσίδικες και οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να συμμορφώνονται με τις αποφάσεις τους και να τους βοηθούν στην ομαλή διεκπεραίωση των αγώνων. Ένσταση μετά τη λήξη δε γίνεται δεκτή, γιατί δε συνάδει με το πνεύμα των αγώνων.

Με την αίτησή τους οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί δηλώνουν συγχρόνως ότι αποδέχονται τους όρους και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξάγονται οι Αγώνες και προπάντων ότι θα συμβάλλουν στην επίτευξη του στόχου που είναι η συμμετοχή και η καλλιέργεια της ευγενούς άμιλλας μιας και ο τομέας της μουσικής είναι το προσφορότερο έδαφος.

Η οργανωτική και η κριτική επιτροπή σας εύχονται  Καλή επιτυχία και να θυμάστε τα λόγια του Φρίντριχ Νίτσε:

  

« Χωρίς τη μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος»

 

 Σε αυτούς τους αγώνες, σημασία έχει η συμμετοχή, η προετοιμασία οι εμπειρίες που θα αποκτήσουν οι μαθητές  μέσα από αυτή την διαδικασία και όχι το βραβείο!

  

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

 

Πληροφορίες:

Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

http://gym-mous-mytil.les.sch.gr/

Τηλέφωνο: 22510 25797, 22510 45784

Πληροφορίες: Πέμη Βερβέρη                      

Κινητό:6973 076646

Free Joomla! template by L.THEME