ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

2019-2020

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

Την σχολική χρονιά 2019-2020 υλοποιήθηκε το πολιτιστικό πρόγραμμα «Όταν οι νόμοι των μαθηματικών ανταποκρίνονται στην μουσική βγαίνει μία σχέση δυνατή» με τη συνεργασία του κ. Μαμουλέλλη.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΧΟΛ. ΈΤΟΥΣ 2018 - 19
Θέμα: Το σχολείο που δε ζήσαμε ...Το σχολείο που ονειρευόμαστε...
Τάξη:  Α΄ Γυμνασίου
Υπεύθυνες καθηγήτριες: Βασιλεία Χατζηβασιλείου (Συντονίστρια), Κατερίνα Νικολαίδη, Μαρία Χαλτσότου

 

1-6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

Η ιδέα «έπεσε» τον Οκτώβριο του 2015, όταν στο πλαίσιο σχολικού περιπάτου επισκεφτήκαμε το Μουσείο Θεοφίλου στη Βαρειά, όπου ο δάσκαλος και ζωγράφος Δημήτρης Καραπιπέρης, μάς μίλησε για τη ζωή και το έργο του μεγάλου μας λαϊκού ζωγράφου. Μια και ο Θεόφιλος έζησε ένα μεγάλο μέρος της ζωής του στη Θεσσαλία σχεδιάσαμε ένα πολιτιστικό πρόγραμμα με θέμα: «Στα βήματα του Θεόφιλου. Μυτιλήνη – Βόλος – Μυτιλήνη» με στόχο αφού μελετήσαμε τη σχετική βιβλιογραφία να επισκεφτούμε τα χωριά του Πηλίου που σώζονται έργα του Θεόφιλου και να τα δούμε από κοντά. Έτσι μαθητές και μαθήτριες της Β΄ και της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου ασχολήθηκαν με τη ζωή και το έργο του Θεόφιλου.

Οι μαθητές της Α΄ Λυκείου σχεδίασαν ένα πολιτιστικό πρόγραμμα για τη ζωή και το έργο του μεγάλου στιχουργού, συνθέτη και ερμηνευτή Βασίλη Τσιτσάνη, κορυφαίου του ρεμπέτικου τραγουδιού.

Τα δυο προγράμματα ενώθηκαν και έτσι προέκυψε το πρόγραμμα μιας εκπαιδευτικής επίσκεψης στην όμορφη Θεσσαλία.

 

Free Joomla! template by L.THEME