Στο πλαίσιο δύο πολιτιστικών προγραμμάτων που υλοποιεί  το σχολείο μας 36 μαθητές από το Γυμνάσιο και το Λύκειο μαζί με τους συνοδούς τους πραγματοποιήσαμε εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ήπειρο. Ξεκινήσαμε από το νησί μας στις 10 Μαρτίου και επιστρέψαμε στις 15 Μαρτίου γεμάτοι εικόνες, εμπειρίες, γνώσεις, βιώματα…

Η Α΄Γυμνασίου του Μουσικού σχολείου Μυτιλήνης μαζί με τον φιλόλογο Παναγιώτη Σκορδά, ύστερα από πρόσκληση του κρατικού ραδιοφώνου και στο πλαίσιο του προγράμματος «Το μικρόφωνο της ΕΡΑ στους ακροατές» βρέθηκε την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στο ραδιομέγαρο της ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ και ηχογράφησε μια δίωρη εκπομπή για τη «Μελοποιημένη ποίηση». 

Μυτιλήνη, 27/ 10 / 2016     

Την Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016, επισκέφτηκε το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης ο συμπατριώτης μας, γνωστός και καταξιωμένος φωτογράφος,  Δημήτρης Ταλιάνης, ύστερα από πρόσκληση του Συλλόγου Διδασκόντων. Ο κ Ταλιάνης πρόβαλε το τελευταίο ηχόραμά του με τον τίτλο «Νήσος Λέσβος» και συζήτησε με τους μαθητές και τους υπεύθυνους καθηγητές της φωτογραφικής ομάδας και των πολιτιστικών και περιβαλλοντικών προγραμμάτων για την τέχνη της φωτογραφίας, τα μυστικά του ηχοράματος και τις θεατές και αθέατες ομορφιές του νησιού μας.

 

Την Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου, επισκέφτηκε το Σχολείο μας η γνωστή και βραβευμένη, συμπατριώτισσα μας  συγγραφέας   Φωτεινή Φραγκούλη. Η κυρία Φραγκούλη προσκεκλημένη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών του σχολείου μας και του φιλολόγου Παναγιώτη Σκορδά που διδάσκει το μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στην Α΄ Γυμνασίου, συνομίλησε  για πάνω από δύο ώρες με τους μαθητές, απάντησε σε πολλές ερωτήσεις, διάβασε αποσπάσματα από τα βιβλία της  και με  μαγευτικό τρόπο άνοιξε την πόρτα  του συγγραφικού της εργαστηρίου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν ο Διευθυντής Β/θμιας Εκπ/σης Ν.Λέσβου κ. Μιχάλης Καπιωτάς και η υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων κα. Τριάδα Χατζηγεωργίου.

 

Free Joomla! template by L.THEME